KASTAMONU / CİDE - Cumhuriyet İlkokulu

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923'te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin büyük fedakarlıklarıyla, yeni bir devletin doğuşunu kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşadık. Bugün, bu büyük mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu yeniden hatırlıyoruz.

Bugün, Cumhuriyet'in temel değerlerine daha da sıkı sıkıya sarılmamız gereken bir dönemdeyiz. Demokrasiye ve insan haklarına olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşama irademizi her zaman korumalıyız. Bu topraklarda binlerce yıldır bir arada yaşayan farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşamasını sağlamak için çaba göstermeliyiz.

Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, Türkiye'nin geleceğe umutla baktığı bir gündür. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

19-03-202419-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 14:01 - Görüntülenme: 54