KASTAMONU / CİDE - Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

KASABA MAH. OKUL SK. NO 18/1 İÇ KAPI NO 1 CİDE / KASTAMONU
Vizyon
Öğrencilerimizi, Milli Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, İlköğretimin amaçları doğrultusunda kişisel, insanlık ilişkileri, ekonomik, ve toplum hayatı bakımından en üst seviyede yetiştirerek yarının teknoloji toplumuna şimdiden hazırlamak temel işlevimizdir.
Misyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir ‘‘ilkokul’’ olmaktır
Başarılar
İlçemizin en eski okulu olan Cumhuriyet İlkokulu,1892 yılında "Rüştiye" olarak hizmet vermeye başlamış,o günden bu güne kadar Cide´ye büyük hizmetleri dokunan işadamları,bürokratlar,siyasi isimler ve mesleğindeki başarılı kişilerin eğitimlerindeki temeli atmış bir okuldur.Hababam Sınıfının Yazarı Rıfat ILGAZ´da ilkokulu bu sıralarda okumuştur.Okulumuza olduğu gibi Cide´deki tüm eğitim kurumlarına da birçok maddi desteği olan değerli iş adamlarımızdan Celal ECE´de Okulumuz mezunudur.Geçmişe imzasını atan "Cumhuriyet İlkokulu,gelecekte de adını duyurmaya devam edecektir.
Sabah 08.30-12.00 Öğle 13.10-14.40
Şehirlerarası Otobüs,şehir içi dolmuş.
İlçe merkezi
İlçe merkezi İl merkezine uzaklık 130 km
Sportif Etkinlikler
Okulumuz İlçede düzenlenen turnuvalarda Cumhuriyetspor olarak katılım sağlamaktadır.
Uygulama Bahçesi Projemiz devam etmektedir